Skip links

Word Mindfulness Instructeur en maak de wereld meer mindful

Start met onze 12-weekse Mindfulness Instructor opleiding en leer de essentiële principes van mindfulness en meer dan 25 nieuwe technieken kennen. Na het afronden van de opleiding kun je direct aan de slag. Begeleid mindfulness sessies aan groepen of individuen of bied ons 12-weekse Mind Retreat Program (Beginner Level) aan en maak een blijvende, positieve impact.

Vraag onze brochure aan

Vraag onze digitale brochure aan en leer alle details kennen over onze Mindfulness Instructor opleiding.

[vc_empty_space height=”35px”] Brochure aanvragen
Plan een gratis informatiegesprek in

Laat je telefoonnummer achter en ons support team belt je terug. We beantwoorden graag al je vragen!

[vc_empty_space height=”35px”] Bel me terug

Het Mindfulness Instructor opleidingsprogramma

Onze opleiding tot Mindfulness Instructeur is de perfecte oplossing voor degenen die op korte termijn mindfulness-sessies willen geven. Deze module richt zich daarom specifiek op de praktische kant van mindfulness. In plaats van het doorgronden van ingewikkelde filosofie besteed je veel aandacht aan je mindfulness-beoefening en het leren om anderen te begeleiden. Dit is zowel leerzaam als leuk.

Wat ga je leren?
In dit 12-weekse mindfulnessprogramma leren we je om de twee weken nieuwe mindfulnesstechnieken. Je begint met de basistechnieken en vordert geleidelijk naar de diepere technieken.

Tijdens het volgen van ons programma gebruik je onze oefenschema’s om ervoor te zorgen dat je grote vooruitgang boekt. In de laatste twee weken van de Instructor Training zul je je technieken verfijnen en perfectioneren. Om te laten zien dat je je nieuwe vaardigheden echt beheerst, neem je aan het einde van de opleiding een video op voor je praktijkexamen. Na het behalen van het examen ontvang je officieel je MRP Instructeurscertificaat en ben je klaar om anderen te helpen.

Naast het beheersen van je nieuwe mindfulness-technieken en -principes, neem je wekelijks deel aan een van onze inspirerende cursussen om nog meer te leren over mindfulness.

De elementen die je zult leren:

 • De basis mindfulness-technieken
 • De fundamentele mindfulness-technieken
 • De uitgebreide mindfulness-technieken
 • De verschillende mindfulnesshoudingen
 • De 3 Principes van Mindfulness en hoe je deze aan anderen kunt leren
 • Hoe je je deelnemers kunt begeleiden

Mindfulness opleiding in de buurt van Leiden
De Instructor Training biedt een mix van begeleide sessies, zelfstudie via onze online lesmodule en je individuele mindfulness-beoefening. Hoewel de begeleide sessies doorgaans online plaatsvinden, nodigen we je graag uit om de sessies van Master Niels op locatie in Oegstgeest (regio Leiden) bij te wonen wanneer dat je voorkeur heeft. Dit betekent dat ook wanneer je in Leiden of in de omgeving daarvan woont, je op vaste momenten welkom bent om aan te schuiven in je mindfulness klas.

Begeleide groepssessies met Master Niels
Tijdens de Instructor Training neem je deel aan zes begeleide online groepssessies waarin Master Niels zijn wijsheid deelt, je voortgang bespreekt, vragen beantwoordt en meestal nog even samen met de groep mediteert. Woon je in de buurt van Oegstgeest (regio Leiden) dan ben je van harte welkom om de sessies op locatie bij te wonen.

Naast de begeleiding van Master Niels ga je zelfstandig aan de slag met ons online programma voor mindfulness instructeurs. Inspirerende video’s, oefenschema’s en instructies helpen je stap voor stap door het programma te gaan. Dankzij de on-demand beschikbaarheid van de cursusinhoud plan je gemakkelijk je studiemomenten in die het beste bij jouw planning passen.

Startdatum

De volgende startdatum voor dit programma is

 • Bekijk hier de meest actuele startdata

Data begeleide sessies

 • Bekijk hier de data voor de begeleide sessies

Anderen begeleiden
Tijdens de Instructeursmodule begin je al met het begeleiden van anderen en leer je hen de technieken aan die je zelf hebt geleerd. In het begin kan dit nog wat onwennig aanvoelen, maar hoe eerder je begint, hoe vaardiger je aan het einde van het programma zult zijn.

Certificaat
Nadat je het programma succesvol hebt afgerond, ontvang je een officieel Mindfulness Instructor certificaat van het Inner Mind Institute.

Ga aan de slag en maak andere mensen gelukkig
Met je nieuwe vaardigheden op het gebied van mindfulness ben je nu klaar om anderen te onderwijzen. Afhankelijk van wat het beste bij je past, kun je wekelijkse mindfulness sessies aanbieden aan groepen of individuen. Een andere geweldige mogelijkheid is om ons 12-weekse Mind Retreat Programma (Beginner Level) aan anderen te begeleiden als affiliate instructeur.

Wanneer je op zoek bent naar een grotere mindfulness-uitdaging
Ben je op zoek naar een grotere uitdaging met meer theoretische verdieping? Als alternatief voor de 12-weekse Instructor Module, kun je ook starten met onze Mindfulness Trainersmodule van 12 maanden. De Trainersmodule is een uitgebreider programma waarin je dieper ingaat op de diepgaande leerstellingen van mindfulness.

Je ontvangt meer begeleiding en zal een grotere spirituele verandering binnen jezelf teweegbrengen. Nadat je dit jaar hebt voltooid, heb je uitstekende kennis over mindfulness en kun je twee 7-weekse mindfulness cursussen begeleiden.

Lees meer over de Trainer Module

De Mindfulness Modules die we aanbieden

 • Module 1 – Instructor Level – 12 weken (startpunt)
 • Module 2 – Trainer Level – 1 jaar (startpunt)
 • Module 3 – Teacher Level – 1 jaar
 • Module 4 – Expert Level – 1 jaar
 • Module 5 – Master Level – 4 jaar
[vc_empty_space height=”40px”]

Geaccrediteerd door IMRPA.

Mindfulness Instructor Training
inclusief begeleide sessies

€850

[vc_empty_space height=”10px”]

Deze module is inclusief 6 begeleide sessies met Master Niels

[vc_empty_space height=”20px”] Start je training
Betaal vooraf
€850
Start je training Meer informatie
🗓️
[vc_empty_space height=”10px”]
Een innovatief studieprogramma voor diegenen die op zoek zijn naar snelle resultaten en carrièrekansen

Binnen drie maanden leer je de essentiële mindfulness-principes en meer dan 25 nieuwe technieken beheersen die je direct kunt overbrengen aan anderen tijdens je eigen begeleide sessies.

🧘🏻
[vc_empty_space height=”10px”]
Leer onder begeleiding van een echte mindfulness master

Begin de Mindfulness Instructeur Opleiding onder begeleiding van Master Niels (inclusief begeleide live sessies). Je zult merken dat zijn lessen je helpen een significante verandering in jezelf te maken.

💻
[vc_empty_space height=”10px”]
Studeer met behulp van een praktisch online lesplatform en een handige app

Met ons Online Platform voor Mindfulness en onze handige app bieden we je de mogelijkheid om te leren en oefenen op momenten die jou het beste uitkomen.

Plan een gratis informatiegesprek in

Twijfel je nog of onze Mindfulness Instructor opleiding goed bij je past? Plan dan een gratis informatiegesprek in en stel al je vragen aan ons support team, zodat je een weloverwogen besluit kunt maken.

Plan een gesprek in

Ja, ik wil met de Instructor Module starten

Bedankt voor je interesse in onze Mindfulness Instructor opleiding! Schrijf je nu in, vraag een digitale brochure aan of plan een gratis informatiegesprek in via het onderstaande formulier.

TT-M1 - Actions (NL)

Registreer je voor je opleiding tot mindfulness instructeur

Persoonlijke gegevens

Achtergrond

Ervaring

Selecteer een startdatum

Licht je motivatie om te starten toe

Vragen

Bevestig je registratie

Mindfulness opleiding: Instructor Training met begeleiding van Master Niels - €850 (incl. btw)

Bevestig je registratie voor onze Mindfulness opleiding: Instructor Training (met begeleiding van Master Niels) door hieronder op de "Versturen" knop te klikken. Je wordt dan doorgeleid naar een beveiligde betaalpagina.

Zodra we je betaling hebben ontvangen, ben je verzekerd van deelname aan het opleidingsprogramma. Je ontvangt van ons een e-mail met belangrijke informatie over de start van je opleiding, dus houd je inbox in de gaten.

Heb je vragen of heb je de bevestigingsmail niet ontvangen? Neem dan contact op met ons op via mindful@innermindinstitute.org

Bevestig je aanvraag voor een gratis informatiegesprek

Bevestig je aanvraag voor een gratis informatiegesprek met ons support team door hieronder op de "Versturen" knop te klikken. Nadat we je aanvraag hebben ontvangen, nemen we contact met je op om een datum en tijd voor het gesprek in te plannen.

Bevestig je brochure-aanvraag

Bevestig je aanvraag voor de brochure over onze Instructor Training door hieronder op de "Versturen" knop te klikken. Je ontvangt de brochure vervolgens zo snel mogelijk in je e-mail inbox.

Heb je geen mail ontvangen? Kijk dan eerst of onze mail niet onverhoopt in je "Promotions map" of "Spam" is terecht gekomen en neem daarna contact met ons op via mindful@innermindinstitute.org