Skip links

Een nieuwe en toegankelijke manier om mindfulness van A tot Z te leren en te onderwijzen

Start jouw online studie onder begeleiding van Master Niels en word binnen één jaar een gecertificeerd MRP Trainer. Na het afronden van het programma kun je direct aan de slag of zelfs besluiten om je opleiding voort te zetten met de volgende lesmodule.

Vraag onze brochure aan

Vraag onze digitale brochure aan en leer alle details kennen over onze Mindfulness Teacher Training.

[vc_empty_space height=”35px”] Brochure aanvragen
Plan een gratis intake in

Laat je telefoonnummer achter en ons support team belt je terug. We beantwoorden graag al je vragen!

[vc_empty_space height=”35px”] Bel me terug

Mindfulness Teacher Training programma

In deze Mindfulness Teacher Training leer je alles over mindfulness; van de basis tot de meer diepgaande leringen. Het programma bied je de vaardigheden en ervaring over hoe je je nieuwe kennis kunt overdragen aan je toekomstige cursisten of zelfs je eigen studenten.

Mindfulness Teacher Training - Guidance by Master Niels
[vc_empty_space height=”25px”]

De eerste module (12 maanden)
In het eerste jaar van de Mindfulness Teacher Training leg je de basis voor je professionele carrière als mindfulness trainer. Je begint met de basisprincipes van mindfulness, zoals de theoretische achtergronden en principes, en je allereerste basistechnieken van mindfulness.

De module is opgebouwd rond het leren en beheersen van de twee introductiecursussen “The Four Foundations of Mindfulness” (pre-MRP1) en “Mindfulness in Everyday Life” (pre-MRP2). Na afronding van dit jaar ben je officieel gecertificeerd MRP Trainer en klaar om beide introductiecursussen professioneel aan anderen te begeleiden.

Aanvullende modules voor wie verder wil leren
De gehele Mindfulness Teacher Training bij het Inner Mind Institute duurt drie jaar. Het is geheel aan jou of je door wilt gaan met het tweede en derde jaar. Uiteindelijk kun je doorstuderen tot je MRP Master bent en over een uitgebreide toolbox beschikt waarmee je jouw studenten alles over mindfulness kunt leren.

Professionele begeleiding
Gedurende de Mindfulness Teacher Training word je begeleid door Master Niels. Je start je studie online en leert via een speciaal ontworpen zelfstudieprogramma. Master Niels helpt je bij het verdiepen van je theoretische kennis en het beheersen van de nieuwste en meest effectieve mindfulness-technieken.

In het laatste deel van de eerste module leer je hoe je jouw kennis effectief kunt overbrengen op je toekomstige studenten, waardoor je een sterke basis krijgt om een succesvolle mindfulness trainer te worden.

De begeleide sessies met Master Niels vinden doorgaans online plaats. Woon je in Breda of in de omgeving daarvan? Dan is het ook mogelijk om de sessies met Master Niels bij te wonen op onze locatie in Oegstgeest.

Mindfulness Teacher Training - Student Community Live Sessions
[vc_empty_space height=”25px”]

Een uitgebreider programma op het gebied van mindfulness
Onze Mindfulness Teacher Training is een uitgebreid programma dat een unieke en diepgaande benadering biedt voor het beoefenen en onderwijzen van mindfulness. Het gaat verder dan andere bekende trainingsprogramma’s zoals MBSR en MBCT, en biedt een dieper niveau van persoonlijke ontwikkeling, het potentieel om verlichting te bereiken en de mogelijkheid om een meer bekwame en completere mindfulness trainer te worden.

Dus of je nu een ambitieuze beginner bent of een ervaren mindfulness beoefenaar, deze Mindfulness Teacher Training is zonder meer een interessante keuze!

Geaccrediteerd door IMRPA

Mindfulness Teacher Training:

€1850

[vc_empty_space height=”10px”] Start je training
Betaal maandelijks
12x €175
Betaal vooraf
1x €1850
Start je training Meer informatie

🗓️

Een innovatief en compleet studieprogramma

Ons Mindfulness Teacher Training-programma biedt je kennis en een uitgebreide toolbox aan technieken om anderen over alle facetten van mindfulness te leren.

🧘🏻

Professionele begeleiding van een mindfulness master

Word begeleid door Master Niels, oprichter van het Inner Mind Institute en voormalig boeddhistische monnik. Master Niels heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van mindfulness.

💻

We bieden je een praktisch online studieplatform

Naast je begeleide sessies met Master Niels, heb je toegang tot ons Online Platform voor Mindfulness waar je eenvoudig on-demand kunt oefenen.

imi_tt-m2-icon-globe
[vc_empty_space height=”15px”]
1 Extra kick-off sessie op 9 mei
imi_tt-m2-icon-globe
[vc_empty_space height=”15px”]
10 Begeleide sessies door Master Niels
imi_tt-m2-icon-globe
[vc_empty_space height=”15px”]
2 Krachtige mindfulness introductiecursussen
imi_tt-m2-icon-globe
[vc_empty_space height=”15px”]
60+ uur aan videomateriaal
imi_tt-m2-icon-globe
[vc_empty_space height=”15px”]
Uitgebreide studiematerialen
imi_tt-m2-icon-globe
[vc_empty_space height=”15px”]
Oefeningen en praktische schema’s
imi_tt-m2-icon-globe
[vc_empty_space height=”15px”]
Persoonlijke feedback op je opdrachten
imi_tt-m2-icon-globe
[vc_empty_space height=”15px”]
Toegang tot onze studenten community

Informatie over de inhoud en overige praktische zaken over onze Mindfulness Teacher Training

[vc_toggle title=”Mindfulness Teacher Training” style=”arrow” open=”true” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Tijdens deze opleiding leer je allereerst verschillende mindfulness-technieken en de onderliggende theorieën eigen te maken. Daarnaast leer je deze technieken toe te passen en je vaardigheden en kennis over te dragen aan de studenten die je begeleidt tijdens de pre-MRP introductiecursussen. Na het eerste jaar kun je je MRP-studie voortzetten in de volgende studiejaren.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Wat leer je tijdens de Teacher Training?” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Tijdens de Mindfulness Teacher Training ontvangen studenten een introductie tot de inhoud en filosofie achter het Mind Retreat Programma (MRP). Deze introductie vormt een stevige basis voor de studenten voor hun toekomstige werk als MRP Trainer. Daarnaast leren zij om de twee 7-weekse pre-MRP cursussen The Four Foundations of Mindfulness (pre-MRP1) en Mindfulness in Everyday Life (pre-MRP2) volledig te beheersen en te onderwijzen.

De twee cursussen zijn een essentieel onderdeel van MRP. Het effectief onderwijzen ervan is cruciaal om deelnemers volledig te laten profiteren van de cursussen en retraites die volgen. Door de introductiecursussen onder de knie te krijgen, zullen studenten een dieper begrip van MRP ontwikkelen en goed voorbereid zijn om anderen te helpen op hun mindfulness-reis.

TT Program - Year 1 TT Program - Year 1 assignments
TT Program - Year 1 pre-MRP1 TT Program - Year 1 pre-MRP2

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Persoonlijke begeleiding” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Tijdens je Mindfulness Teacher Training word je begeleid door Master Niels, oprichter van het Inner Mind Institute. Hij zal zich op twee aspecten concentreren:

1. Helpen om je theoretische kennis te vergroten en je leren om de meest effectieve mindfulness-technieken onder de knie te krijgen.

2. Helpen om je persoonlijke uitdagingen te overwinnen.

Om een goede mindfulness trainer te worden, moet je vooruitgang boeken in zowel je persoonlijke groei als je theoretische kennis. Om jouw groei en kennis te monitoren, krijg je gedurende je studiejaar 10 begeleide sessies. Acht van deze sessies vinden plaats binnen je studiegroep.

10 Guided sessions with your teacher or master

Tijdens de begeleide sessies met Master Niels kun je je voortgang, persoonlijke ontwikkeling, kennis over de studiematerialen, volgende stappen en eventuele vragen die je op dat moment hebt, bespreken.

Twee sessies worden gebruikt om je prestaties en kennis te beoordelen tijdens je praktijkexamens.

Voor persoonlijke vragen en dringende zaken tussen de begeleide sessies door kun je per e-mail contact opnemen met je docent. Daarnaast moedigen we onze studenten aan om onze Student Community te gebruiken voor algemene vragen. Door de Student Community te gebruiken, kun je andere studenten helpen die mogelijk dezelfde vraag hebben als jij.

Wij verwachten dat je zelfstandig aan de slag gaat met de materialen die aangeboden worden in de Teacher Training module op ons Online Platform voor Mindfulness.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Mindfulness opleiding in Breda” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]De begeleide sessies tijdens onze Mindfulness Teacher Training vinden doorgaans online plaats. Indien je in Breda of de omgeving van Breda woont, dan kun je er ook voor kiezen om de begeleide sessies bij te wonen op onze locatie in Oegstgeest.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Flexibiliteit door zelfstudie” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Bij het Inner Mind Institute is zelfstudie een essentieel onderdeel van de Mindfulness Teacher Training. We bieden een online leerplatform waar je zelfstandig kunt leren, de mindfulness introductiecursussen (pre-MRP) kunt volgen en aanvullende studiematerialen (zoals theorie en extra begeleide sessies) kunt vinden.

Ons zelfstudieprogramma biedt studenten de flexibiliteit om hun eigen studietijd in te plannen. We moedigen studenten echter wel aan om op een vergelijkbaar tempo door hun studie te gaan om voltooiing van de studie binnen één jaar te garanderen. Deze aanpak maakt tevens peer-to-peer leren mogelijk waarbij je in de gelegenheid wordt gesteld om te leren van de ervaringen van andere studenten op het online platform. Je kunt zelfs afspreken met andere studenten om studiematerialen te bespreken of samen te oefenen.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Studenten community” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Aan het begin van hun Mindfulness Teacher Training worden de studenten ingedeeld in groepen. Naast een algemene Student Community vormen de studenten ook hun eigen, kleinere werkgroep waarin ze samen leren, ervaringen delen, vragen stellen en samen oefenen.

De mogelijkheid om samen te oefenen en persoonlijk contact te hebben met medestudenten is een waardevolle toevoeging gebleken die positief bijdraagt aan de ontwikkeling en motivatie van de student.

Omdat ook de docenten en het support team van het Inner Mind Institute een actieve rol invullen is de community het ideale communicatiekanaal voor alle inhoudelijke en praktische zaken over de Teacher Training.

Mindfulness Teacher Training - Student Community Live Sessions

Mindfulness Teacher Training - Student Community[/vc_toggle][vc_toggle title=”Duur van de opleiding” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]De Mindfulness Teacher Training duurt 12 maanden en is onderdeel van een opleidingsprogramma dat in totaal drie jaar duurt.

Je bent vrij om te bepalen of je na het eerste jaar ook door wilt gaan met het tweede en derde jaar. Met twaalf maanden duurt de Mindfulness Teacher Training langer dan bijvoorbeeld de MBSR cursus waarbij je uiteindelijk slechts een enkele 8-weekse cursus kunt geven.

De docentenopleiding van het Inner Mind Institute biedt je daarentegen de mogelijkheid om meerdere cursussen, retraites, één-op-één sessies of zelfs je eigen studenten te begeleiden.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Voor wie is de Teacher Training?” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Onze Mindfulness Teacher Training is perfect voor een ieder die gemotiveerd is om de ware essentie van mindfulness te leren en over te dragen aan anderen. De opleiding is echter niet voor iedereen weggelegd. Als je geen tijd wil besteden aan je mindfulness beoefening of je niet wil verdiepen in de diepere leerstellingen van mindfulness, dan is deze training waarschijnlijk niet geschikt voor jou.

In vergelijking met andere lerarenopleidingen leer je bij het Inner Mind Institute alles over de essentie van mindfulness tot en met de weg naar verlichting. Dat betekent dat je veel meer leert over mindfulness dan alleen de basis. Je leert niet alleen speciale technieken, maar je leert ze ook zodanig onder de knie te krijgen dat je je probleempunten kunt loslaten. Met als gevolg dat je een gelukkig en tevreden leven kunt leven.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Toetsen en examens” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Voor elk studiejaar leg je verschillende theoretische toetsen af om je kennis van het studieprogramma te testen. Als onderdeel van je examen voor de Mindfulness Teacher Training zul de introductiecursussen Pre-MRP1 – The Four Foundations of Mindfulness en Pre-MRP2 – Mindfulness in Everyday Life aan je eigen cursisten begeleiden.

Je docent zal je kennis en de manier waarop je de cursussen begeleidt toetsen als onderdeel van je examen. De manier waarop je de cursussen begeleidt, zal bepalen of je slaagt of niet. Het geven van de introductiecursussen zorgt ervoor dat de student direct ervaring opdoet en begeleiding biedt van kwalitatief hoog niveau. Hierdoor is de student er na elk studiejaar gegarandeerd klaar voor om direct aan het werk te gaan.[/vc_toggle][vc_toggle title=”MRP Certificering” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Onze Mindfulness Teacher Training is een opleidingsprogramma dat bestaat uit drie studiejaren. Het is geheel aan jou om te bepalen hoever je het programma wilt doorlopen.

Jaar 1
Na het afronden van het eerste jaar van je studie, word je een gecertificeerd MRP Trainer en kun je twee pre-MRP-cursussen geven: Pre-MRP1 – The Four Foundations of Mindfulness en Pre-MRP2 – Mindfulness in Everyday Life. Beide cursussen duren zeven weken en kunnen online of op locatie worden gegeven, afhankelijk van jouw voorkeur.

Jaar 2
Na het afronden van het tweede jaar van je studie, word je een gecertificeerd MRP Teacher en kun je de 7-weekse cursus Pre-MRP3 – The Mindfulness Code geven en twee Mind Retreats leiden: Trial MRP (3 dagen) en Essential MRP (7 dagen).

Na het 3e studie jaar:
Na het afronden van het derde jaar van je studie, word je een gecertificeerd MRP Expert en kun je één-op-één sessies geven en de eerste twee studiejaren van de Mindfulness Teacher Training van Inner Mind Institute begeleiden.

Na het 7e studie jaar:
Als je ervoor kiest om na het derde jaar door te gaan met je mindfulness-studie, kun je studenten begeleiden van het eerste tot het derde jaar van de Mindfulness Teacher Training van Inner Mind Institute. In de jaren die volgen ga je op zoek naar verdieping in de beoefening van mindfulness. Na zeven jaar ben je een volleerd meester en ontvang je de titel gecertificeerd MRP Master.

We zijn toegewijd aan het ondersteunen van jouw mindfulness-reis en om je te helpen bij het stap voor stap bereiken van je doelen. Met elk studiejaar krijg je waardevolle vaardigheden en kennis die je in staat stellen om je mindfulness-beoefening effectief en met integriteit te onderwijzen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Geaccrediteerde opleiding” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Het volgen van een Mindfulness opleiding voor docenten bij een IMRPA-geaccrediteerde school, zoals het Inner Mind Institute, betekent dat het studieprogramma voldoet aan de hoge normen die door de vereniging zijn gesteld voor het onderwijzen van MRP aan anderen. Het kwaliteitskeurmerk toont aan dat studenten erop kunnen vertrouwen dat de training die ze ontvangen hen de nodige kennis, vaardigheden en technieken zal bieden om MRP effectief en volgens de hoge kwaliteitsnormen te onderwijzen aan anderen.

Na afronding van het programma aan het Inner Mind Institute komen studenten zelf ook in aanmerking voor accreditatie van de IMRPA (“International Mind Retreat Program Association”). Deze accreditatie is een symbool van kwaliteit en excellentie en kan ook de kansen van de student op werk en carrièrevordering vergroten.

Lees hier meer informatie over de IMRPA[/vc_toggle][vc_toggle title=”Na je studie” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]Begin een reis naar MRP-meesterschap met onze Mindfulness Teacher Training. Al na het voltooien van het eerste studiejaar ben je uitgerust om je expertise als MRP Trainer te delen binnen mindfulness-scholen, bedrijven en ondernemingen. Naarmate je verder studeert om een MRP Teacher, Expert of Master te worden, krijg je de kennis en vaardigheden om aanvullende cursussen, retraites en één-op-één sessies te begeleiden of zelfs je eigen studenten te onderwijzen en inspireren!

Accreditatie van het IMRPA laat potentiële werkgevers, klanten en collega’s een sterke aanbeveling zien dat je voldoet aan de hoge normen die door de organisatie zijn gesteld. De accreditatie toont aan dat je een rigoureus en gerespecteerd opleidingsprogramma hebt voltooid en gekwalificeerd bent om de beoefening van mindfulness met vaardigheid en integriteit te onderwijzen.

Door accreditatie na te streven, kun je je onderscheiden als een gekwalificeerde en betrouwbare mindfulness-leraar en bijdragen aan de groei en acceptatie van mindfulness als een waardevol instrument voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Jaar 1 – Begeleid 2 introductiecursussen
Na afronding van het eerste jaar van de docentenopleiding is de studenten gecertificeerd als MRP Trainers en kunnen ze beginnen met het geven van de twee 7-weekse pre-MRP-cursussen:

Naast deze cursussen kun je ook Pre-MRP3 – The Mindfulness Code, mindfulnessretraites en één-op-één sessies begeleiden en zelfs je eigen studenten onderwijzen als je besluit om door te gaan met het tweede en derde jaar van de opleiding.

Door het beheersen van het volledige MRP studieprogramma ben je uitgerust met de tools om anderen te helpen mindfulness en compassie onderdeel te laten worden van hun dagelijks leven.

Jaar 2
Na het afronden van het tweede jaar van je studie, word je een gecertificeerd MRP Teacher en kun je de 7-weekse cursus Pre-MRP3 – The Mindfulness Code geven en twee Mind Retreats leiden: Trial MRP (3 dagen) en Essential MRP (7 dagen).

Jaar 3
Na het afronden van het derde jaar van je studie, word je een gecertificeerd MRP Expert en kun je één-op-één sessies geven en de eerste twee studiejaren van de Mindfulness Teacher Training van Inner Mind Institute begeleiden.

Direct een inkomen verdienen
Direct na het behalen van de certificering als MRP Trainer kun je geld verdienen door je eigen cursisten te begeleiden tijdens de eerste twee pre-MRP introductiecursussen. Elke 7-weekse cursus heeft een marktwaarde van €450 per student.

Als alternatief kan worden gekozen om het voorbeeld van het Inner Mind Institute te volgen en de introductiecursussen op donatie-basis aan te bieden. Hoewel deze aanpak minder zekerheid biedt qua inkomen, worden meer mensen bereikt en wordt bijgedragen aan de wereldwijde verspreiding van MRP. Ongeacht voor welke optie je kiest, het worden van een MRP Trainer is een geweldige manier om anderen te helpen en tegelijkertijd geld te verdienen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Startdata” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]De eerstvolgende mogelijkheid om met de Teacher Training te starten is op:

9 mei 2024 Registreer je nu

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kosten” style=”arrow” el_class=”regular-faq course-faq-dark”]

Mindfulness Opleiding – Trainer Module €1850
Mindfulness Opleiding – Trainer Module in maandelijkse termijnen 12x €175

 

* Je bepaalt na ieder jaar of je verder wilt leren.
** Kosten voor het volgen van de retraites zijn niet in de prijs opgenomen. De 7-daagse Essential MRP worden bij het Inner Mind Institute apart aangeboden.[/vc_toggle]

Voor al je vragen over de Mindfulness Teacher Training kun je ons een e-mail sturen: mindful@innermindinstitute.org
Start je training Meer informatie
Request a brochure for the Mindfulness Teacher Training

Vraag een brochure aan om te zien wat je kunt doen na de Teacher Training

If you want to learn more, and if you are curious about the steps you can take after completing this Mindfulness Teacher Training, you can request in the application form below.

[vc_empty_space height=”20px”] Vraag een brochure aan

Ik heb interesse in de Mindfulness Teacher Training

Bedankt voor je interesse in onze Mindfulness Teacher Training! Meld je nu aan, vraag een digitale brochure aan of boek een gratis intakegesprek via onderstaand formulier.

TT - Actions (NL)

Ik wil:

Mijn gegevens

Achtergrond

Ervaring

Selecteer een startdatum

Licht je motivatie om te starten toe

Vragen

Bevestig je aanmelding

Wanneer je het aanmeldformulier hebt ingevuld, kun je je registratie bevestigen door op de onderstaande knop 'Versturen' te klikken. Hierna word je doorverwezen naar een beveiligde betaalpagina. Zodra we je betaling hebben ontvangen ben je verzekerd van deelname aan de opleiding.

Je ontvangt binnen één werkdag een e-mail met praktische informatie om je voor te bereiden op de start van de opleiding. Heb je in tussentijd nog vragen? Neem dan contact met ons op via mindful@innermindinstitute.org

Door op de onderstaande knop te klikken, meld je je aan voor de algemene nieuwsbrief van het Inner Mind Institute. Indien je de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, dan kun je jezelf te allen tijden uitschrijven via de link onderaan iedere de nieuwsbrief.

Je gratis intakegesprek inplannen

Rond je aanvraag voor een gratis intakegesprek met één van onze mindfulness teachers of masters af door op de onderstaande button 'Versturen' te klikken. Nadat we je aanvraag hebben ontvangen, nemen we per e-mail contact met je op om een datum en tijd in te plannen voor het intakegesprek. Houd daarom je inbox in de gaten!

Door op de onderstaande knop te klikken, meld je je aan voor de algemene nieuwsbrief van het Inner Mind Institute. Indien je de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, dan kun je jezelf te allen tijden uitschrijven via de link onderaan iedere de nieuwsbrief.

Je aanvraag versturen

Verstuur je aanvraag voor de brochure door op de onderstaande knop 'Versturen' te klikken. Je ontvangt de digitale brochure binnen één werkdag in je inbox. Heb je onze mail niet ontvangen? Kijk dan of onze mail niet per ongeluk in je 'Promotions' of 'Spam' folder is terechtgekomen.

Door op de onderstaande knop te klikken, meld je je aan voor de algemene nieuwsbrief van het Inner Mind Institute. Indien je de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, dan kun je jezelf te allen tijden uitschrijven via de link onderaan iedere de nieuwsbrief.